65 нови случаи на коронавирус у нас, сред тях 9 деца

65 нови случаи на коронавирус у нас, общо заразените са 2069. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.


65 нови случаи на коронавирус у нас, сред тях 9 деца

За изминалото денонощие - до 8 часа тази сутрин, у нас са получени резултатите от общо 1387 PCR проби за коронавирус, като са констатирани 65 нови случая на инфекцията. 25 от тях са настанени в болница. Общият брой на случаите на COVID-19 е 2069.  


Активните области са 12. В София са 24, в Благоевград - 8 нови случая; Видин – 6,  Ямбол – 6, Плевен и Сливен - по 4, Пазарджик, Перник – 3, Пловдив - 2 нови случая; Разград - 3 Кюстендил и Русе – 1. 9 нови случаи на деца до 17 години, от тях 6 в София, 2 в Разград и 1 във Видин.

7 са новите случаи на заразен медицински персонал - трима лекари три медицински сестри и един санитар Димов. В Пазарджик са 3 от случаите, в Плевен - 2, а в Пловдив и Сливен - по един

23 са новоизлекуваните. В „Пирогов” са 8, ВМА - 1, а РЗИ - София е констатирала 11 новоизлекувани от амбулаторните. В Сливен са двама, в Кюстендил – един. 

Общият брой на починалите е 96. Новите случаи са мъж на 43 години от Пазарджик с придружаващи заболявания - диабет и в последствие развитие на усложнения, жена на 83 години в МБАЛ - Враца. Пациентката е от дома за стари хора в град Кула. Придружаващите ѝ заболявания са исхемичен инсулт, онкологично заболяване и язва на стомаха. Третият починал пациент е мъж на 80 години в "Пирогов" с артериална хипертония и предхождаща операция на туморно заболяване на пикочния мехур".

Средната възраст на починалите е 66 години и 8 месеца.