Тодор Георгиев ще се запознае с опита на Полша в добива на шистов газ

Българска делегация ще се запознае с опита на Полша в проучването на шистов газ.

Тодор  Георгиев ще се запознае с опита на Полша в добива на шистов газ

Заместник областният управител на Област Добрич Тодор Георгиев е включен в делегация, която от 11 до 14 октомври ще посети полската столица. В широк формат ще се обсъжда и дискутира опита на Полша в областта на търсенето, проучването и добива на шистов газ.
    

От 11 до 14 октомври по покана на компетентните държавни органи на Полша, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ организира посещение на българска делегация в полската столица. Заместник областният управител на Област Добрич Тодор Георгиев е включен в делегацията, която в рамките на два пълноценни работни дни, ще се запознае с полския опит в областта на търсенето, проучването и добива на природен газ от шистови скали /шистов газ/. Ще бъдат споделени и обсъдени технически и политически аспекти по темата.
    

От полска страна в срещата ще участват представители на министерствата на външните работи, на икономиката, на околната среда, на финансите, на Националния геоложки институт, както и експерти от полските и американски фирми, които осъществяват практически геологопроучвателни и сондажни работи на територията на Полша.