Разрешaват индивидуалния спорт, открити за посещение стават и плувните басейни

От утре, със заповед на здравния министър, се разрешава упражняването на индивидуален спорт на открито, в т. ч. тенис, колоездене, лека атлетика, голф и др., при спазване на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

Разрешaват индивидуалния спорт, открити за посещение стават и плувните басейни

Допускат се и посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни, без да се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти, при спазването на противоепидемични мерки.


На входа на комплексите с плувни басейни ще се извършва филтър, като на всички посетители ще се измерва телесната температура, като няма да се допускат хора с повишена такава. Трябва да бъде осигурено условие за спазване на дистанция от 2,5 метра между чакащите да влязат. 

Водата в басейните трябва да се обработва и дезинфекцира извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. За посетителите трябва да се осигурят диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи. 

Разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните трябва да бъде най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама члена на едно семейство, минимум  8 метра. Един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство.

Забранени за ползване остават водните атракциони, включително и тези за деца.