Доброволци помагат с хранителни пакети на млади семейства от Добрич, останали без препитание

Доброволци се обединиха от идеята да помогнат на млади семейства с деца от Добрич, които заради обявеното извънредно положение са останали без препитание.

Доброволци помагат с хранителни пакети на млади семейства от Добрич, останали без препитание

Заради ситуацията, в която се намираме в момента и невъзможността на повечето работодатели да задържат своите служители, много хора в Добрич са останали без работа и са принудени да решават дали да платят сметките си, или да закупят храна за своите семейства.


Благотворителната инициатива за подпомагане на тези хора е на Десислава Първанова. Идеята й се зародила, след като попаднала на пост в социалните мрежи, в който жена търсила храна. „Започнах да разпитвам за институциите, които могат да помогнат на тази дама, но се оказа, че хранителни пакети се дават предимно на възрастни хора. За младите, които останаха без работа и доходи – няма.  Това, че е възможно цели семейства да гладуват, ме потресе и реших да започна тази кампания”, сподели Първанова.  

Към инициативата й се присъединили и други доброволци с големи сърца. До сега те са помогнали на 7 семейства, някои от тях с малки деца. Десислава Първанова сподели, че заедно със съмишлениците й, ще откликнат на всеки призив и ще се опитат да помогнат на колкото се може повече млади семейства в нужда. По думите й всички хора, които до сега са се свързали с нея и са поискали помощ, са останали без работа и са с много малко пари. Трябвало е да избират дали да купят храна за семействата си, или да платят сметките си. „Много хора ще останат и без ток, а в момента децата учат дистанционно, без ток и интернет няма как да се получат нещата”, категорична е Първанова. 

Тя призова всеки, който има възможност да помогне, да го направи. „Всеки един от нас може да изпадне в такава ситуация, нека бъдем хора и да помогнем. Не е дарението да е голямо, може и само бутилка олио, пакет ориз. Нека да нахраним някой човек, да нахраним децата и младите хора”, каза Десислава. 

Всеки, който има нужда от помощ, или желае да подпомогне благотворителната кауза, може да се свърже с нея на тел. 0892081221.