Зеолитът – чудото на природата, което ни дарява със здрав и пречистен организъм

Хората от древни времена знаят за ползите от зеолита и за способността му да изхвърля мръсотията от тялото на човек и да го прави по-здрав.

Зеолитът – чудото на природата, което ни дарява със здрав и пречистен организъм

Лицензираното находище на зеолит в България се намира на 25 км от гр. Кърджали, в село Бели пласт. Това находище е най-качественото не само за Европа, но и за целия свят.


Неслучайно, изследване сред местното население, проведено през 50-те години на миналия век, установява, че там хората боледуват по-малко. Причините за това е водата, която хората там пият всекидневно. Оказва се, че вътрешната хигиена се постига благодарение на водата, която преди да стигне до домовете на хората, минава през зеолитните пластове.

Фарер” ЕООД се занимава със зеолит от 2010 година. Целта им чрез продуктите, които те произвеждат, е българският минерал да се популяризира в цял свят. Зеолитовите продукти намират много добър прием в почти всички европейски държави, както и в Япония, Виетнам и др.

При вътрешна употреба зеолитът прочиства организма от пестициди, токсини и тежки метали и не на последно място ни спасява и от радиоактивни елементи и частици. Ефектът му е най-силен, когато се употребява директно, заедно с водата, която пием ежедневно. За по-добро и максимално силно действие зеолитът трябва да е преминал предварителна обработка. Ако минералът бъде взет директно от находището му, той също носи своите ползи, но за по-кратък период от време. Задължително условие при употребата на зеолитни камъчета във водата е тя да не е директно от чешмата, тоест да не е хлорирана. Водата трябва да е или ниско минерализирана или трапезна, или минала през филтърна кана. Необходимото количество от минерала за 10 литра вода е 200 грама. След това водата трябва да бъде оставена да престои осем часа и е готова за употреба. След доливане на ново количество вода е необходимо отново да изчакате осем часа. По този начин с 200 грама зеолит могат да бъдат обработени 300 литра вода за срок от три месеца. Заради структурата на минарала неговото действие се губи след три месеца и количеството трябва да бъде подновено. Водата, обогатена със зеолит, става много мека и приятна за пиене. Съветът на производителите на зеолитовите продукти е, когато неговото дествие във водата приключи, той да не се изхвърля, а да се използва като тор за цветя.

Когато се употребява Зеолит чрез водата, той трябва да се пие така, както се пие вода - всеки ден и цял живот. Само тогава той ще започне да обработва по-ефективно полезните вещества, както от останалите зеолитови продукти, така и от храната и всички останали медикаменти или хранителни добавки, които един човек приема.