Двама души са загинали при пътни инциденти на територията на Община Добричка през 2019 година

Двама души са загинали при пътни инциденти на територията на Община Добричка през 2019 година
Снимката е илюстративна
През 2019 година на територията на Община Добричка са възникнали 2 тежки катастрофи, при които са загинали двама души. През предходната 2018 година пътните инциденти са били 5, с 8 загинали.

Във връзка с противодействието на пътния травматизъм през 2019 година е извършван ежедневен обстоен анализ на пътната обстановка с набелязване на мерки за ограничение на пътнотранспортните произшествия. През периода задачите по поддържане на безопасността на движението са били поставени като приоритет и се е работело активно. Това сочат данни от информация за дейността на Второ РУ – Добрич. 


През 2019 година съставените катове по Закона за движение по пътищата са били 458, съставените фишове са 2900, като е установено увеличение с 1294. Хванати са 20 шофьори, управлявали автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества и 14 неправоспособни водачи. 


Вследствие на две тежки катастрофи са загинали 2 души, като през 2018 година броят на катастрофите е бил 5, с 8 загинали. Възникналите ПТП с телесни повреди са 11, през 2018 са били 4. 


В изпълнение на поетите ангажименти за намаляване на жертвите при пътни инциденти, трябва да се наблегне на инициативността и работата по противодействие на пътния травматизъм, контрола на пътното движение и идентифицирането на опасните пътни участъци. Изпратени са уведомителни писма до отговорните органи за обезопасяване, опресняване или подмяна на пътната маркировка и изправността на пътните съоръжения.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+