Двама души са загинали при пътни инциденти на територията на Община Добричка през 2019 година

През 2019 година на територията на Община Добричка са възникнали 2 тежки катастрофи, при които са загинали двама души. През предходната 2018 година пътните инциденти са били 5, с 8 загинали.

Двама души са загинали при пътни инциденти на територията на Община Добричка през 2019 година

Във връзка с противодействието на пътния травматизъм през 2019 година е извършван ежедневен обстоен анализ на пътната обстановка с набелязване на мерки за ограничение на пътнотранспортните произшествия. През периода задачите по поддържане на безопасността на движението са били поставени като приоритет и се е работело активно. Това сочат данни от информация за дейността на Второ РУ – Добрич. 


През 2019 година съставените катове по Закона за движение по пътищата са били 458, съставените фишове са 2900, като е установено увеличение с 1294. Хванати са 20 шофьори, управлявали автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества и 14 неправоспособни водачи. 

Вследствие на две тежки катастрофи са загинали 2 души, като през 2018 година броят на катастрофите е бил 5, с 8 загинали. Възникналите ПТП с телесни повреди са 11, през 2018 са били 4. 

В изпълнение на поетите ангажименти за намаляване на жертвите при пътни инциденти, трябва да се наблегне на инициативността и работата по противодействие на пътния травматизъм, контрола на пътното движение и идентифицирането на опасните пътни участъци. Изпратени са уведомителни писма до отговорните органи за обезопасяване, опресняване или подмяна на пътната маркировка и изправността на пътните съоръжения.