7 кандидати се борят за кметския пост в Тервел

Седем са кандидатите за кмет на община Тервел. Те са издигнати от Партия на зелените, Единна народна партия, БСП, ДПС, Атака, ГЕРБ и ВМРО.

7 кандидати се борят за кметския пост в Тервел

Кандидатът на Партия на зелените е Стамен Трендафилов. Единна Народна Партия ( ЕНП) участва в изборите с Венета Драганова. Кандидатът на БСП е Живко Георгиев. Движение за права и свободи има за кандидат – кмет на община Тервел Исмет Абил. Кандидатът на АТАКА е Светослав Петров. ГЕРБ издига Симеон Симеонов, а ВМРО – Михаил Михов.
    


Листи за общински съветници са регистрирали 12 партии и коалиции – РЗС, ДПС, Единна Народна Партия (ЕНП), БСП, ГЕРБ, Атака, ВМРО, Земеделски Народен Съюз, Партия на зелените, Национално  движение за спасение на отечеството, Европейска сигурност и интеграция, МК Синята Коалиция – Тервел.

 

Голям е и броят на регистрираните кандидати за кметове на кметства в Община Тервел. За  кмет на кметство с.Зърнево са регистрирани  4-ма кандидати – от ЕНП, ДПС, ГЕРБ и БСП. За Кмет на кметство Жегларци  ще се борят  кандидати от ДПС, БСП и ГЕРБ. Позицията кмет  на кметство Безмер е цел на  шестима кандидати – от ДПС, БСП, ГЕРБ, ЕНП, ВМРО и Партия на зелените. За кмет на с.Коларци има кандидати от  ДПС, БСП, ГЕРБ и ЕНП. Към кметския стол в с.Нова Камена гледат  кандидати от  ГЕРБ, БСП и един инициативен комитет. Кметство Орляк  има регистрирани кандидати от  БСП, ДПС, ГЕРБ и ЕНП. За кмет на с. Полк.Савово ще се борят кандидати от ДПС и БСП. Кметство с.Поп Груево е с кандидати от  ГЕРБ, ЕНП, ДПС и БСП. За кмет на кметство Честименско ще се борят  БСП, ЕНП, ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

 

През мандат 2011 – 2015 г. броят на общинските съветници в Тервел отново ще бъде 21.