Затварят София за празниците

Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет

Затварят София за празниците

Забранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.



"Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. И допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници. 

"В рамките на града засега няма ограничения" каза вътрешният министър Младен Маринов.

„Още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо – напускане масово на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Обезпокоени сме от случващото се. И, ако до момента на пускане на прессъобщенията не бяха много случаите, то вече те пак са 40. Тези 2 дни с толкова много нови заболели не са инцидент, а тенденция“, каза ген. Мутафчийски.

Снимка: БГНЕС

Източник: nova.bg