Пред храма в Тервел ще бъде службата за Цветница

Службата за пролетния празник Цветница в Тервел ще бъде отслужена пред храма, съобщават от местната администрация. Предвидено е и озвучаване.

Пред храма в Тервел ще бъде службата за Цветница

Улица „Хан Аспарух“, която се намира пред местната църква, ще бъде затворена за движение. Служители на РПУ - Тервел ще следят за спазване на реда. От Община Тервел информират още, че върбовите клонки, които ще се раздават на миряните, ще бъдат дезинфекцирани предварително с препарат на алкохолна основа. Клонки и светена вода ще се раздават на маси, изнесени пред храма. Служители на църквата, както и общински такива, ще следят за реда и спазването на разстояние между хората. Присъстващите на службата трябва да бъдат с маски. 



За селата в община Тервел, в които има църковни храмове, е указано службите да се отслужват при закрити врати. На възрастните хора ще бъдат разнесени клонки и вода по домовете.

От местната администрация призовават възрастните и хронично болни хора да си останат у дома. Допълнителна информация ще бъде дадена за организацията на Великден.