Конкурсът "С Йовковата Бяла лястовица" очаква млади творци от област Добрич

Конкурсът "С Йовковата Бяла лястовица" очаква млади творци от област Добрич
Регионалния исторически музей в Добрич и Областната администрация организират ученически конкурс „С Йовковата бяла лястовица”, посветен на 140-годишнината от рождението на великия български поет.

Конкурсът цели да  насочи вниманието на учениците към личността и творчеството на Йордан Йовков, да стимулира творческото мислене на учениците и да предизвика интерес у младите хора към интерпретация на Йовковото слово със средствата на изкуството и технологиите.


В него могат да участват ученици от 1 до 12 клас  от всички училища на територията на Област Добрич, разпределени в три възрастови групи– ученици от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас.


Конкурсът включва три модула:


1. Рисунка по Йовков разказ – за ученици от 1. до 4. клас.


Рисунките да са с размер 35/50 см. Техниката на рисунката е по избор.


2. Разказ или есе – за ученици от 5. до 12. клас.


Всеки участник може да представи една непубликувана творба, която да не надвишава 3 печатни страници (Times New Roman, 12 pt).


3. Мултимедийна презентация – за ученици от 8. до 12. клас.


Мултимедийните презентации се създават на програма Power Point с времетраене от 5 до 10 минути.


Разказите, есетата и презентациите могат да бъдат изпратени до 30 юни на e-mail: dobrichmuseum@abv.bg или на адрес: гр. Добрич, ул. „Генерал Гурко” № 4, Дом-паметник „Йордан Йовков”. Картините се изпращат на посочения адрес, или се носят на място в Дом-паметник „Йордан Йовков“. Всяка творба трябва да е придружена с данни за участника: три имена, училище, клас, телефон, електронна поща и адрес.


Връчването на наградите ще се състои през месец ноември, по време на Йовковите тържества.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+