Красимир Янков към медиците: Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките!

Красимир Янков към медиците: Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките!
"7 април - Световният ден на здравето и професионален празник на нашите медици. Хората, приели за своя мисия спасяването на човешки животи, ще получат за празника много признателност и благодарност. За тях това ще е поредният ден за борба с COVID-19 на първа линия.

Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките! Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви!" Това написа в профила си във Фейсбук, народният представител от ПГ на "БСП за България" Красимир Янков. 


Той допълва, че в деня на празника им, ние разбираме, че лечебните заведения ще получат с 40% по-малко средства от НЗОК за месеца. "Всички, на които вечер ръкопляскаме от балконите, ще получат ниски възнаграждения! Едва ли някой е очаквал, но ръководството на НЗОК така оценява изпитанието и неуморния труд на медиците." 


Красимир Янков припомня, че още миналата седмица е призовал да се договори и подпише анекс към Националния рамков договор, за да бъдат подкрепени лечебните заведения. "Особено в дни на изпитание, Българският лекарски съюз е длъжен да защити правото на достойно заплащане на работещите в здравеопазването." Той е категоричен, че управляващите, а и цялото общество са в дълг към тези, които бдят над здравето ни. "Дори тежкото изпитание, в което се намираме не ни даде своите поуки! Освен да кажем "благодаря" нека направим необходимото за да се почувства всеки здравен работник достойно оценен и подобаващо възнаграден", завършва народният представител от левицата.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+