Закопчаха 43-годишна жена, опитвала се да присвои 140 хил. лв.

Криминалисти от главна дирекция „Криминална полиция” задържаха 43-годишна измамничка. Тя се представяла за наследница на възрастна жена и опитала да присвои около 140 хиляди лева като поименни компенсаторни записи и акции, съобщават от МВР.

Закопчаха 43-годишна жена, опитвала се да присвои 140 хил. лв.

Служители от ГД „Криминална полиция” получили сигнал за прехвърляне на малки обеми акции и 582 583 поименни компенсаторни записи, издадени от поземлена комисия. Като основание за прехвърлянето Н.А. използвала неистински документ – удостоверение за наследници.


 

Удостоверението било във вид, че уж е издадено от община Дупница, като Н.А е вписана като единствен жив наследник на наследодателя А.Б. , жителка на столицата.

 

При много добра координация между служителите от отдел „Икономическа полиция” - ГДКП и ДАНС, е установено, че А.Б. е жива, а измамничката Н.А. няма роднинство с нея.

 

След незабавно проведената оперативно-издирвателна работа, криминалистите не са допуснали продажбата на ценните книжа, стойността на които е в особено големи размери. На 19 септември, в офиса на инвестиционен посредник в София, извършителката на деянието – Н.А./43г/, е задържана. Тя е без основно образование, неосъждана, досега не е известна на органите на реда.

 

Образувано е досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл.212 от НК.

Работата по случая продължава.