Зелената партия подкрепя Атанас Атанасов за кмет на Добрич

Ръководството на Политическа партия "Зелена партия" в Добрич обяви на пресконференция, че застава зад кандидатурата на Атанас Атанасов от ПП "Атака" за кмет на Добрич.

Зелената партия подкрепя Атанас Атанасов за кмет на Добрич

Нека не забравяме никога, че ние, хората, сме временно на планетата Земя и трябва да я опазим чиста за следващите поколения, заяви Атанас Атанасов - кандидат за кмет на Община Добрич, издигнат от ПП "Атака".


 

Той представи основните приоритети в сферата на екологията, заложени в програмата на Атака "Бъдеще за Добрич".

 

Трябва да се приеме ясна стратегия за насърчаване на гражданите и бизнеса на град Добрич да използват възобновяеми енергийни източници, заяви Атанасов.  В програмата на ПП "Атака" е залегнало и оптимизиране на дейността на общинското предприятие "Устойчиви дейности", а именно - по-доброто поддържане и опазване на зелените площи. Големият проект, който трябва да се случи в Добрич е изграждането на инсталация за преработка на твърди битови отпадъци, заяви още Атанас Атанасов.

 

Също така от Атака се обявиха за решаване на проблема с нерегламентираните сметища. 

 

Няма яснота как точно се спазва графика по почистване и сметосъбиране на отпадъците, коментира Атанас Атанасов. Атака предлага изграждането на автоматизиран контрол на тази дейност - въвеждането на контрол с GPS системи, като така ще може в реално време да се следи дали приетият график се спазва.

 

Ние сме против проучването и добива на шистов газ и сме за референдум веднага след изборите, а не някога в необозримото бъдеще, категоричен е кандидат-кметът. Групата общински съветници от Атака бе сред инициаторите на извънредна сесия по въпроса.

 

Атанас Атанасов благодари на Зелената партия за подкрепата и доверието към неговата кандидатура.

 

Областният координатор за Добрич на ПП "Зелена партия" Пламен Първанов обясни мотивите за това решение. Атанас Атанасов е амбициозен, млад и способен бизнесмен, който се ползва с авторитет в града ни, заяви Първанов.

 

Програмата на Атака напълно съвпада с нашите приоритети, допълни областният координатор на Зелена партия.

 

Основните искания на Зелената партия в Добрич са да се запази и развива общинската собственост, да не се променя статута на зелените площи за отдих и спорт, да се осигури пълен достъп на хората с увреждания до обществените сгради и обществения транспорт, да се реши проблема с бездомните кучета, да се изградят пешеходни и велоалеи по основните транспортни артерии, да се залеси местността Кобаклъка.

 

Зелената партия също категорично се обяви срещу добива на шистов газ от Шеврон. Ние също сме за референдум, заедно трябва да успеем да спрем това безумие, което може да се случи, заяви Пламен Първанов.

 

Той алармира, че всяка година подземните източници на вода в региона намаляват с 10-15% и до 5-6 години водните ресурси на Добрич може да секнат и да се стигне до липса на чиста питейна вода в града.

 

ПП Зелена партия ще участва в местния вот в Добрич със собствена листа за общински съветници. Водач ще бъде Николай Герасимов. Той е общински председател на партията за Добрич.

 

Добрич заслужава млад, амбициозен и иновативен кмет, който милее за града и добричлии, като Атанас Атанасов, заяви Герасимов. Той е уверен в изборната победа на кандидата на Атака.

 

Екологията е приоритет на Зелената партия, а опазването на природата на България е една патриотична кауза, за това бе логично да подкрепим патриотите от Атака, заяви още Герасимов.