Над 70 хранителни пакета дариха в първия ден на кампанията кметове от БСП в община Добричка

730 лв. са събрани само за ден от кметове и кметски наместници от БСП в община Добричка в рамките на дарителската кампания в помощ на нуждаещи се семейства, съобщават от местната администрация.

Над 70 хранителни пакета дариха в първия ден на кампанията кметове от БСП в община Добричка

Набирането на средства, с които се закупуват хранителни продукти, продължава. Във вчерашния ден – 27 март, са раздадени над 70 хранителни пакета, съобщи Живко Желев – председател на Общинския съвет на БСП. Всеки от тях съдържа брашно, хляб, олио, ориз, макарони, спагети, картофи. Посетени са 20 села – Царевец, Ген. Колево, Методиево, Котленци, Свещарово, Попгригорово, Плачидол, Славеево, Пчелино, Одърци, Богдан, Драганово, Козлодуйци, Смолница, Малка Смолница, Златия, Самуилово, Долина, Ведрина, Свобода.



Раздаването на продуктите в община Добричка ще продължи и на 30 март. Ще бъдат посетени повече от десет села, заяви Желев. Предвидени са Ловчанци, Миладиновци, Овчарово, Карапелит, Хитово, Бдинци, Пчелник, Житница, Батово, Стефаново, Победа, Владимирово, Дончево. 

Организаторите на инициативата изказват благодарност за дарените лични средства и на кмета на Община Добричка Соня Георгиева, на общинските съветници Йордан Йорданов, Георги Драгнев и Теодора Иванова.

„В дарителската кампания за нуждаещи се семейства в община Добричка с предоставяне на продукти се включиха и три фирми – „Савимекс”, „ЕРКА” и „Тръст”, на които изказваме огромна благодарност”, заяви Живко Желев.