Община Добрич организира ученически турнир по футбол

На 29 и 30 септември Община Добрич, Областен съвет на Български футболен съюз и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности” организират Общински ученически турнир по футбол за момчета от III и IV клас.

Община Добрич организира ученически турнир по футбол

Спортната инициатива ще се проведе на новото игрище в СК „Добротица” с начален час 09,00 ч. за двата дни.


 

Седем училищни отбори заявиха своето желание и готовност за участие в турнира. Това са ОУ „Стефан Караджа”, ОУ „Н. Й. Вапцаров”,СОУ „Димитър Талев”, СОУ „П. Р. Славейков”, СОУ „Дора Габе”, СОУ „Любен Каравелов”, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”.

 

Малките футболисти ще имат възможността да се съревновават и покажат уменията си в спортната надпревара. По време на закриването на турнира на 30.09.2011 г. от 14 00 ч. училищните отбори участвали в спортната провява ще бъдат отличени с купи, медали, грамоти, футболни топки и лакомства.

 

Другата спортна инициатива по повод 25 септември е Лекоатлетически пробег, който ще се проведе на 02.10.2011 г. (неделя). Пробегът с участието на ученици ще започне в 12, 30 ч. на площад „Демокрация” (до Фонтана). Учениците - участници, разпределени в четири възрастови групи ще пробягат обиколка с дължина 900 м. по определен маршрут в централната част на града. Класиралите се ще получат медали от І – ІІІ място във всяка възрастова група, индивидуални грамоти от I – VI място във всяка възрастова група, отборни купи от І – ІІІ място за училищни отбори.