С шарени чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун

Обуйте шарени чорапи. Направете снимка с тях или видео в което казвате: „Аз приемам хората със Синдром на Даун“

С шарени чорапи за Международния ден на хората със Синдром на Даун

Финалистите в ПРОМЯНАТА 2016/2017 г. Фондация „Живот със Синдром на Даун“ за пета поредна година предизвиква обществото да обуе шарени чорапи на 21-ви март със специално подготвен видеоклип. В него за първи път участват 21 семейства с деца със синдром на Даун, които споделят успехите, усмивките и любовта на децата си.



21-ви март е Международен ден на хората със Синдром на Даун и по цял свят хората обуват шарени чорапи, в знак на подкрепа, за да да покажат, че светът е шарен, цветен и различен, но и че всички имат нужда от едно и също - любов, разбиране, добро отношение, социални контакти, живот сред останалите.

Предизвикателството им към всички хора е следното: 

1. Обуйте шарени чорапи на 21-ви Март!

2. Направете снимка с чорапите или видео, в което казвате „Аз приемам хората със Синдром на Даун“.

3. Споделете снимката във Facebook или Instagram, като отбележете с хаштаг #животсъссиндромнадаун и тагнете профилът в Insragram: lifewithdownsyndrome или Facebook: Живот със Синдром на Даун.

4.Предизвикайте приятели да направят същото под снимката или видеото.

За първи Международния ден на хората със Синдром на Даун е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 година Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата.