Кметовете и кметските наместници в община Балчик ще докладват за лица, завърнали се от чужбина

Мерките са с цел ограничаване на разпространението на коронавируса

Кметовете и кметските наместници в община Балчик ще докладват за лица, завърнали се от чужбина

Кметовете и кметските наместници в община Балчик незабавно да предават в администрацията на крайморския град информация за лица, завърнали се от чужбина и рискови държави. Необходимо е да се посочат трите им имена, адрес и ЕГН. Това сочи заповед на кмета Николай Ангелов във връзка с прилаганите мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19. 


Друга от наложените мерки в града е създадена организация за обслужване на възрастните хора по домовете от  Домашния социален патронаж. Целта е да не се налага те да ходят до търговските обекти. Както вече стана ясно коронавирусът излага хората от третата възраст на по-голям риск. 

Общинската болница ограничава влизанията на близки на болните до отделенията.

При провеждането на сватбени ритуали в Балчик ще се допускат само младоженците и свидетелите.  Тъжните ритуали /погребения/ трябва да се извършват в най-тесен семеен кръг. 

Мерките са с цел недопускане струпването на хора, за да се ограничи разпространението на коронавируса. 

От Общинския съвет за сигурност напомнят, че сигнали за всякакъв вид спешни повиквания се подават на тел. 112. "Горещият телефон" на Министерството на здравеопазването е 02 807 8757. На него може да се получи информация за коронавируса, както и кои търговски обекти трябва да работят и кои не.

Телефонът на РЗИ в Добрич е 058 588614. Сигнали в Районното управление на МВР в Балчик може да се подават на 0579 72431/32. "Горещият телефон" в общината е 0579 71077.

Гражданите могат да сигнализират за струпване на хора, нарушена карантина или работещи заведения на телефон 0579 72523.