Служители на СИДП разкриха най-много нарушения в Държавното горско стопанство в Генерал Тошево през март

738 проверки са извършили през първата половина на месец март служители на Североизточното държавно предприятие, съобщават от СИДП.

Служители на СИДП разкриха най-много нарушения  в Държавното горско стопанство в Генерал Тошево през март

От тях 385 са били проверките в обекти за добив на дървесина, 213 на превозни средства, 18 на ловци, 5 на риболовци и 117 на физически лица, които са извършвали различни дейности в горските територии. По време на инспекциите са установили няколко нарушители, които са получили 18 акта и два констативни протокола по Закона за горите. В полза на държавата са задържани над пет пространствени кубика крадени дърва и четири каруци. 



Най-много нарушения са разкрили в Държавното горско стопанство в Генерал Тошево, служители са съставили на задържаните от тях бракониери осем акта. По два акта са разписали на незаконни секачи и в ДГС-Преслав и ДГС-Варна. Във морското стопанство освен крадените дърва за конфискували и каруца. В ДГС-Суворово са задържани три каруци натоварени с близо два пространствени кубически метра дърва за огрев. 

От стопанствата отчитат, че с повишаването на температурите намаляват незаконната сеч в горските територии. Въпреки това проверките по места продължават, като във всяко териториално поделение има изготвени графици за дежурствата.