Манчестър Юнайтед се спаси от загуба от Базел

Манчестър Юнайтед (Анг) и Базел (Швейц) изнесоха фантастичен мач на "Олд Трафорд", завършвайки наравно 3:3. Швейцарският шампион направи обрат от 0:2 до 3:2. В 89-ата минута обаче Ашли Йънг с глава успя да изравни за крайното 3:3.

Манчестър Юнайтед се спаси от загуба от Базел
Манчестър Юнайтед и Базел (Швейц) завършиха 3:3 в най-красивия мач за вечерта в Шампионската лига на "Олд Трафорд". Димитър Бербатов влезе за "червените дяволи" седем минути преди края.

Домакините откриха резултата след 15 минути игра, като точен бе Дани Уелбек, предпочетен в атака от Алекс Фъргюсън простреля стража на швейцарците с удар от точката на дузпата, след като Райън Гигс му сервира топката на тепсия. Само минута по-късно уелсецът отново откри младия англичанин с прострелно подаване и Уелбек не сгреши отблизо за 2:0.

До почивката поледваха пропуски от чисто положение на Алексъндър Фрай от Базел и на Валенсия от Юнайтед и полувремето завърши така.

През втората част "часовникарите" сътвориха пълен обрат. В 58-ата минута обаче Фабиан Фрай намали изоставането на своя тим с красиво попадение. Той се възползва от неубедителна изява на Давид де Хеа след изпълнение на корнер и от десетина метра с удар, срещнал дясната греда, препарира испанския страж за 2:1. Само минута по-късно, в повторение на головата фиеста от преди почивката, Александер Фрай изравни за 2:2 с глава след центриране на съименника си Фабиан Фрай.

В 75-ата минута Антонио Валенсия извърши глупав фаул срещу Марко Щрелер в наказателното поле и от последвалата дузпа Алекс Фрай направи обрата на "Олд Трафорд" пълен - 2:3!

Това попадение доведе до финален щурм на домакините, в който участие взе и българинът Димитър Бербатов, включен в игра на мястото на Андерсон. В 89-ата минута на двубоя Антонио Валенсия центрира отлично към далечната греда, където Ашли Йънг с глава прониза стража на Базел за 3:3.

Така фаворитът в група "C" Манчестър е само с 2 т. от два мача. Водят Базел и Бенфика (Порт) с по 4, последен е Оцелул (Галац) с 0. В другия мач от групата Бенфика би като гост Оцелул с 1:0.