ЗА ПРИМЕР: Добричлии предлагат помощ на възрастни съседи

По време на обявеното в страната извънредно положение заради коронавируса, който излага хората от третата възраст на по-голям риск, добричлии се обединяват около идеята да предлагат помощ на възрастни съседи.

ЗА ПРИМЕР: Добричлии предлагат помощ на възрастни съседи

Основният апел е възрастните хора да останат у дома с цел предпазване от зараза с Covid-19. Своят призив доброволци правят чрез надпис, залепен във входа, където живеят. Той гласи, че при нужда от хранителни продукти, вода или лекарства могат да се обадят на посочения телефонен номер. Необходимите хранителни продукти ще бъдат доставени до апартамента на възрастни хора, на които няма кой да помогне. Подобни добри призиви се разпространяват и в социалната мрежа фейсбук. 



Нека заради хората, дали ни живота, спазваме препоръките на специалистите. Нека не разочароваме хората, които обичаме. Нека помислим и за тези, които не са част от нашето семейство – по-възрастните ни съседи. Има хора, на които няма кой да помогне. Не отнема много време да отидем до най-близката аптека или хранителен магазин, от който да осигурим необходимото за по-възрастните. Отнема малко, но ще запълним с добро сърцето на някого. Добро - от него имаме нужда в по-големи количества. Отнема малко, но ще предпазим от риск по-възрастните. Нека последваме добрия пример и залепим подобни призиви на повече места, нека сме готови заедно да си помогнем в тази трудна за всички ситуация. Нека запазим спокойствие и станем по-смирени. 

Припомняме и думите на председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски от изказването си вчера вечерта:

"Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота. Тези, които се гордеят с нашите успехи. Не бива да ги разочароваме с нашето безхаберие“

Нека не разочаковаме по-възрастните хора, които обичаме и ни обичат, с нашето безхаберие!