Лайънс Клуб Добрич откупи картина на добрички художник с благотворителна цел

На състоялата се днес в 18 часа самостоятелна изложба на добричкия художник Георги Петров, президентът на Лайънс Клуб Добрич г-н Атанас Атанасов, от името на клуба, откупи една от представените картини. Закупената картина ще бъде предоставена за търга на традиционният благотворителен бал организиран от клуба. Събраните от продажбата й средствата ще бъдат насочени към проектните дейности на Лайънс Клуб Добрич, а именно за превенция на детското зрение.

Лайънс Клуб Добрич откупи картина на добрички художник с благотворителна цел

p9270057_300Като ученик в 9 клас на Езикова Гимназия в град Добрич, преди 16 години художникът Георги Петров прави своята първа самостоятелна изложба в Художествената галерия в града.


 

Днес той се завръща към родния си град и добруджанските пейзажи с осъзнато чувство за принадлежност към корените си, като трамплин за духовният му полет, представяйки своята изложба „16 години по-късно“.

 

   Роден през 1978 година в град Добрич, възпитаник на ЛТУ - София и АМТИИ -  Пловдив, с магистратура по арт мениджмънт и собственик на авторска галерия в град Добрич, изключително талантливият Георги Петров твори предимно съвременна пейзажна живопис.

 

След първата си изложба през 1995 година художникът реализира над 30 самостоятелни изяви в наши и чуждестранни галерии.

 

изложба на художника Георги Петров