Преустановяват се посещенията във всички заведения за обществено хранене

Здравният министър издаде заповед, с която въвежда противоепидемични мерки на територията на Република България.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за обществено хранене

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19  и обявеното извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Р България до 29 март.


В заповедта се посочва, че се преустановяват посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

Заповедта е съобщена на всички регионални здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към изпълнение на съответните мерки.

Регионалните здравни инспекции трябва да уведомят областните управители, кметовете на общини, директорите на Областните дирекции на МВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични мерки, както и съответните регионални управления на образованието за създаване на необходимата организация.