​Община Тервел: Да бъдем отговорни, за да ограничим риска от заразяване с коронавирус

​Община Тервел: Да бъдем отговорни, за да ограничим риска от заразяване с коронавирус
От Община Тервел апелират да бъде проявена отговорност, за да се ограничи риска от заразяване с коронавирус.

От местната администрация уверяват, че няма основание за притеснение, свързано с COVID-19 на територията на общината. Съветът е да бъдат ограничени контактите и посещенията в институциите да бъде само при неотложност. В Тервел и селата са предприети мерки по затваряне на клубовете и читалищата, не се организират извънкласни форми за работа с деца, отложени са всички публични събития.


Засилени са мерките за дезинфекция на публичните институции, медицинските заведения, образователните институции и транспортните средства. Закупуват се дистанционни термометри за детските градини и ясли, както и за медицинските звена.


​Към днешна дата училищата и детските градини в общината работят, с изключение на ДГ „Здравец“ в гр. Тервел и детската градина в с. Ангеларий. По болест отсъстват 12% в детските заведения и 18% в училищата. От детските градини са съобщили за заболели от шарка деца. Броят на отсъстващите е по-голям от посочения, но преобладаващата част от отсъстващите деца са останали у дома по преценка на родителите си, без да са болни.


В заключение от администрацията уточняват, че няма възможност за удължаване на ваканцията от кмета инж. Симеон Симеонов. Причината е, че лимитът от три дни, който той може да разпореди като неучебни, е изчерпан от началото на февруари месец.  


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+