Отменят всички културни събития в Добрич заради коронавируса

Мерките са с цел превенция на коронавируса

Отменят всички културни събития в Добрич заради коронавируса

Всички мероприятия тази седмица, предвидени в културния афиш на община Добрич, се отменят с цел превенция на разпространение на заболяването COVID-19. Това съобщи зам.-кметът по “Хуманитарни дейности” д-р Баева. 


Четирима българи са с положителни проби за коронавирус

Тя коментира, че впоследствие ще се реши дали да бъдат преустановени събитията през следващата седмица в зависимост от обстановката в страната. Ограничават се посещенията и свижданията в социалните услуги от резидентен тип, временно е преустановена и дейността на пенсионерските клубове. В дневните центрове ограничението ще бъде с медицински преглед на входа, както е и в детските заведения. 

Отменят се всички културни събития и масови прояви с участието на деца в страната заради коронавируса

Още вчера стана ясно, че правителството отменя културните събития на закрито заради коронавируса в цялата страна, забрани и износа на маски. По-строги мерки има наложени за двете общини Плевен и Габрово, където са първите регистрирани случаи на COVID-19 в България.

Детските градини и ясли в Добрич остават отворени

“Проведени са разговори с всички директори, здравните кабинети и медицинските сестри. Всички са уведомени и имат дезинфектанти”, каза в заключение д-р Баева. Тя призова да не се всява паника във връзка с коронавируса, както и да се спазва добра лична хигиена.