Обвиненият за разпространение на наркотици и пране на пари балчиклия остава в ареста

Окръжният съд в Добрич е оставил без уважение искането на 39-годишен мъж от Балчик за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека.

Обвиненият за разпространение на наркотици и пране на пари балчиклия остава в ареста

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че в периода от януари до 18 юли 2019 г., в Балчик, в съучастие с още едно лице,  като съизвършител, без надлежно разрешително, разпространявал високорискови наркотични вещества - марихуана и метамфетамин, а на 18 юли 2019 г.   държал с цел разпространение 4 вида наркотични вещества, на обща стойност 1720. 84 лева.



Срещу мъжа е повдигнато и второ обвинение. Прокуратурата твърди, че в периода от 17 юли 2018 г. до 3 юли 2019 г., във Варна, Добрич и Балчик, той е извършил сделки с имущество и финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити от него чрез разпространението на наркотици.

Окръжният съд, след като се е запознал с материалите по делото и след преценка на доводите на страните, е счел, че към момента не са  налице основания за изменение на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Съдебният състав мотивира определението си и с факта, че в Окръжния съд вече е внесен обвинителен акт срещу задържания и разпоредителното заседание по делото е насрочено за разглеждане на 19 март тази година.

Определението, с което съдът е отхвърлил искането за изменение на  наложената на обвиняемия мярка „задържане под стража“ в по-лека, подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.