Осмокласници от СУ „Димитър Талев“ заявяват твърдо своята позиция „Не на насилието в училище и извън него“

В деня на розовата фланелка осмокласниците от СУ "Димитър Талев" в Добрич се включиха в тренинг на тема "Не на насилието в училище и извън него", организиран от Център за личностно развитие, функциотиращ в училището.

Осмокласници от СУ „Димитър Талев“ заявяват твърдо своята позиция „Не на насилието в училище и извън него“



Учениците се включиха с интерес в забавната игра "Влез в обувките на другия". Представиха по атрактивен начин своите герои, дискутираха по темата - "Какви могат да бъдат думите?", „Кои думи създават приятелства, кои думи окуражават хората?“, „Могат ли думите да нараняват, да ни задушават, а добрите думи да ни радват и благославят?“


В хода на дейността участниците в тренинга се включиха в играта „Съчиняване на добрата приказка“. Задачата пред тях бе да се упражнят в използването на добри думи, преценявайки сами, кои думи са добри и доразвивайки историята в своята приказка.


Така постепенно в хода на работата „Приказката за приятелството и доверието“, с еднакво начало, получи различно развитие и сюжет, но финалът бе винаги позитивен.


В края на тренинга водещият призова участниците да помислят върху това - в какво се състои силата на думите? Всички се обединиха около идеята, че тази сила може да бъде градивна, но може да е разрушителна. И от нас зависи да я контролираме и насочваме в правилната посока.