Започна новата академичнa година във ВУМК

Висше училище Международен колеж (ВУМК) откри днес новата академична година – 2011/2012 година със студенти от 22 националности, от тях за пръв път започват обучение младежи от Босна и Херцеговина, Индия, Филипини, Виетнам, Мексико и Италия, а за поредна година желаещи да учат във ВУМК са от България, Йордания, Русия, Украйна, Турция, Македония, Казахстан, Молдова, Словения, Румъния и др.

Започна новата академичнa година във ВУМК

Церемонията по откриването на академичната година на Международен колеж се проведе в сградата на висшето училище в Добрич.


 

Събитието започна с приветствие от ректора на Висше училище Международен колеж  – доц. Тодор Радев. Част от думите, с които ректорът на висшето училище приветства студентите бяха - „Благодарим Ви за доверието, което ни гласувахте, Вие сте избрали едно от най-добрите и модерни висши училища в Европа. Надяваме се, че ще оправдаем Вашите очаквания. Годините, които предстоят тук ще са едни от най-важните в живота Ви. „

 

С поздравителни адреси, студенти и преподаватели от ВУМК бяха поздравени от Министъра на образованието младежта и науката – проф. Сергей Игнатов и от кмета на град Добрич.

 

На церемонията присъстваха официални гости от близо десет висши училища от Украйна и Литва (Черкасския национален университ, Академия Акмеологически науки, Левовски национален университет, Николаевски национален университет, Национален педагогически  университет, Украински държавен университет по финанси и търговия, Полтавски национален педагогически  университет, Пальмирско училище, Национален технически  университети от Литва – Колеж Мариамполе).  

 

Поздрав с интересна културна програма отправиха към всички присъстващи младите  таланти от Арт център – Палитра, Добрич.

 

Диляна Маринова, председател на Студентски съвет към ВУМК също поздарви новопостъпилите студенти.

 

По-късно, по време на специалната ориентация за новите студенти  Калоян Костадионов – Кал, възпитаник на Висше училище Международен колеж приветства присъстващите и сподели опита си от работата в най-мащабната студентска организация - Еврпоейския студентски съвет (European Student Union ESU). Калоян е единственият българин достигнал до една от най-високите позиции в ESU – член на изпълнителната комисия.
 

 

Висше училище Международен колеж (International University College) стартира тази академична година с общо близо 1 000 студента, които ще се обучават в Добрич, Варна и София в българските, както и в британските бакалавърски програми на Университета на Уелс, Кардиф (University of Wales Institute, Cardiff) и Университета на Портсмут (University of Portsmouth).

 

Първите у нас британски магистърски програми по туризъм, съвместно с Университета в Бирмингам – University College Birmingham стартират също през тази академична година в центъра на ВУМК във Варна. Редом с тях също във Варна започват и магистрите в МВА (Мaster of Business Administration), програмата на Университета на Уелс, Институт, Кардиф.

 

От ВУМК споделят, че отново тази година итнереса към англоезичните специалности, в които студентите завършват с българска и британска диплома се е увеличил и броят на студентите в тях бележи ръст.

 

Десетки студенти идват на обмен  също в Добрич, те са от партньорски университети на ВУМК в Полша, Испания, Португалия, Литва, Италия. Младежите ще се обучават у нас един или два семстъра по европейската програма за обмен на академичен състав и студенти – Еразъм.

 

Ректорът на ВУМК - Добрич доц. Тодор Радев откри новата академична годинаРекторът на ВУМК - Добрич доц. Тодор Радев откри новата академична година