Треньорът на волейболистките: Скандалите ни съсипаха

Димо Тонев беше категоричен, че сексскадала с СМС-и е предопределил провала на Европейското първенство.

Треньорът на волейболистките: Скандалите ни съсипаха
Треньорът на женския национален отбор по волейбол Димо Тонев обясни причините за провала на Европейското първенство. Дамите приключиха участието си с 3 загуби и без спечелен гейм.

"За повечето специалисти това е очакван резултат, аз се надявах на нещо повече. При всички положения резултатът в едно първенство е проекция на подготовката на отбора. Всички тези скандали, които бяха извън отбора, оказаха доста голямо влияние върху състезателките, върху тяхната работа, върху отношенията между състезателките. Аз съм доволен от това, което момичетата се опитаха да направят и им благодаря", каза Тонев.

Според него отборът нямаше да изглежда по по-различен начин, ако в състава бяха изгонените Ева Янева, Дияна Ненова и Мария Филипова.

"Нямаше да изглеждаме много по-различно. Тези състезателки не са тук, защото не се представяха неубедително. И да бяха тук, мисля, че нямаше да има съществена разлика според мен", заяви той.

Тонев не пожела да коментира представянето на завърналата се след майчинство разпределителка Любка Дебърлиева.

"Няма да правя оценка на отделните състезателки, но мога да кажа принципно, че играта на един разпределител е следствие от много неща. На първо място от поемането, което беше най-слабият елемент в нашата игра. Една разпределителка е много зависима от това какви топки идват при нея", добави Тонев.