Със следствено куче откриха наркотици в мазата на блок в Добрич

376 лица са били проверени при активни мероприятия в Първите Районни управления на МВР в Добрич и Албена. При акцията са образувани 11 наказателни производства, 4 от тях са били бързи, а седем досъдебни.

Със следствено куче откриха наркотици в мазата на блок в Добрич

Директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич Никола Панчев сподели за някои от случаите, в които има задържани лица.


На 19 февруари, около 20.30 часа, е била извършена проверка на маза в блок по ул. „Дунав” в Добрич. На място при проверката на 30-годишен мъж, известен на МВР, органите на реда са установили розово вещество с тегло 0,6 грама, реагиращо на амфетамин. При проверка на 35-годишен мъж са намерили суха тревна маса с тегло 0,9 грама и бяло вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на метамфетамин. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

При последвалите процесуално следствени действия с участието на кинелог и следствено куче в коридор в избените помещения е била установена метална кутия със суха тревна маса с тегло 3 грама, реагираща на канабис и 16 топчета прозрачно фолио с вещество, реагиращо на амфетамин с тегло 5,5 грама. Работата по случаите продължава.

В същия ден, около 14.40 часа, е била направена проверка на апартамент в квартал „Балик“, обитаван от 48-годишен мъж, известен на МВР. При последвалите разследвания в жилището органите на реда са установили 253 плика със суха тревна маса, реагираща на канабис с тегло 195 грама и бяло прахообразно вещество с тегло 95 грама, реагиращо на амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа.

Работа по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.