Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“

Община град Добрич подписа на 17 февруари с Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ договор за предоставяне на безвъзмездна помощ за проект „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич”.

Община град Добрич ще предоставя нова социална услуга „Наблюдавано жилище“

Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 172 743,20 лв. Изпълнението на проектните дейности ще стартира на 01.03.2020г. Услугата ще се предоставя в апартамент частна общинска собственост, намиращ се в гр. Добрич, ул. „Методи Кусевич“ № 4, ет. 8, ап. 23, със застроена площ 144,75 кв. м. Наблюдаваното жилище е ремонтирано, обзаведено и оборудвано по общинския проект ”За моето бъдеще” по Оперативна програма “Региони в растеж“.


Новоразкритата социална услуга „Наблюдавано жилище“ ще бъде с капацитет 6 места и ще предоставя услуга за младежи от 18-21г. без увреждания, ползвали резидентна услуга или приемна грижа, нямащи все още възможност за пълна самостоятелност поради липса на доходи и заетост.

В Наблюдаваното жилище те ще водят самостоятелен начин на живот, като ще бъдат подкрепяни и от специалисти чрез психологическо, социално, правно, трудово и друго консултиране.