632 участници ще рецитират в конкурса „За да я има България“

632 участници от областта ще се включат в четвъртото издание на Областния конкурс рецитал „За да я има България“, организиран от Община Добрич.

632 участници ще рецитират в конкурса „За да я има България“

Културната проява ще се състои на 22 февруари. 



Най-голям е интересът за участие при учениците от I-IV клас, следвани от децата от подготвителна група. Талант и стремеж за предаване на посланията на авторите чрез възможностите на художественото слово ще покажат участниците, представяйки избрани от тях произведения, посветени на България. 

Конкурсът цели да популяризира и съхрани стойностната българска литература, насърчавайки децата и младите хора да я пресъздават чрез рецитала. Поради големия интерес към инициативата и за улеснение на участниците от четирите възрастови групи – подготвителна група, I-IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас, конкурсът ще се проведе в три зали, както следва:

Програма:

• I възрастова група – деца от подготвителна група

9.30 ч. – 13.00 ч.

Концертна зала „Добрич“ /Органова зала/

• II възрастова група – ученици от I – IV клас

9.30 ч. – 13.00 ч.

13.00 ч. – 14.00 ч. – Почивка

14.00 ч. – 17.00 ч.

Огледална зала „Нели Божкова“

• III възрастова група – ученици от V–VII клас

9.30 ч. – 12.00 ч.

Концертна зала

Младежки център – Добрич

• IV възрастова група – ученици от VIII – XII клас

9.30 ч. – 12.00 ч.

Концертна зала

Младежки център – Добрич

Награждаването ще се състои на 27 февруари от 11 часа в малката заседателна зала в сградата на община Добрич. Резултатите ще бъдат публикувани в сайта на общината на 25 февруари, а класираните  информирани по телефон или електронна поща.