Избраха кои доклади да представят област Добрич на регионалната част от националната конференция "Хуманизъм и вяра"

Преподаватели от четири учебни заведения в Добрич и Каварна ще представят доклади от предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап на регионалната част от националната конференция "Хуманизъм и вяра".

Избраха кои доклади да представят област Добрич на регионалната част от националната конференция "Хуманизъм и вяра"

Форумът ще се проведе във Варна, където ще се съберат представители на учебни заведения от цяла Североизточна България, чиито доклади са били класирани от жури на регионалните нива на конференцията. 


В Добрич събитието се проведе на 17 февруари. На него бяха презентирани 11 педагогически практики, свързани с духовността и нравственото възпитание на подрастващите от представители на учебни заведения в областта.  

В Добрич откриха конференция "Хуманизъм и вяра", представяща добри практики в образованието

Жури с председател иконом Василий Шаган и експерти от Регионалното управление на образованието в Добрич класираха докладите, които да участват на  регионалната част от националната конференция "Хуманизъм и вяра".

В предучилищния етап е избран докладът на Анелия Минева, която води групи в Средното училище “Климент Охридски”, Основното училище “Христо Ботев” и няколко детски градини в Добрич. За началния етап е класирана Йорданка Трифонова от Средното училище “Димитър Талев”, за прогимназиален етап журито е определило Десислава Якимова от Общинския детски център в град Каварна, а в гимназиалния Маргарита Христова от Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество “Райко Цончев”.

Маргарита Христова: Има благоволение в това да направиш две неща - църква и училище

Жури ще определи кои от докладите на преподавателите от Североизточна България да бъдат представени на националния форум "Хуманизъм и вяра" в София, който ще се състои на 4 април.