Две издания на Фермерския пазар в Добрич ще се проведат тази седмица

Фермерски пазар в Добрич ще се проведе на 13 и 14 февруари

Две издания на Фермерския пазар в Добрич ще се проведат тази седмица

На 13 февруари, четвъртък, ще се проведе традиционното издание на Фермерския пазар в Добрич. Той ще бъде разположен под дърветата в Архитектурно-етнографският музей на открито “Стария Добрич”. Там ще може да откриете здравословни храни, както и ръчно изработени стоки, предложени лично от производителите. 



Фермерски пазар организират и в петък по повод Трифон Зарезан. За трета поредна година пазарът ще бъде част от културната програма на община Добрич за празника. Производителите ще посрещнат добричлии с вино и богато разнообразие от чиста храна и уникални предложения за подаръци. На 14 февруари Фермерският пазар ще бъде разположен около часовниковата кула на АЕМО „Стария Добрич”.

По традиция кметът и добричлии ще пристигнат с каруца с вино в Архитектурно-етнографския музей, където танцьори от Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ ще проведат възстановка на ритуала „Зарязване на лозата – Трифон Зарезан”. 

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще зареже лозата и ще нарече за здраве и берекет през годината. След това ще бъдат обявени резултатите от организирания конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2019 г., който се провежда съвместно с Къщата на виното. Празникът  се организира с Регионалния исторически музей в Добрич.