Студенти от 22 държави ще се обучават във ВУМК

Висше училище Международен колеж (ВУМК) открива новата академична година – 2011/2012 година със студенти от 22 националности, от тях за пръв път започват обучение младежи от Босна и Херцеговина, Индия, Филипини, Виетнам, Мексико и Италия, а за поредна година желаещи да учат във ВУМК са от България, Йордания, Русия, Украйна, Турция, Казахстан, Молдова, Словения, Румъния и др.

Студенти от 22 държави ще се обучават във ВУМК

Церемонията по откриването на академичната година във Висше училище Международен колеж - Добрич ще се проведе на 26 септември (понеделник) от 10:30 часа на първия етаж във ВУМК. Събитието ще започне с приветствие от ректора на висшето училище – доц. Тодор Радев. На церемонията ще присъстват официални гости от България, Украйна и Литва. Поздрав с интересна културна програма ще отправят към всички присъстващи младите  таланти от Арт център – Палитра, Добрич. Очаква се бивши студенти на ВУМК да поздравят първокурсниците през интернет, директно от Ню Йорк и Македония.


 

Висше училище Международен колеж (International University College) стартира тази академична година с общо близо 1 000 студента, които ще се обучават в Добрич, Варна и София в българските, както и в британските бакалавърски програми на Университета на Уелс, Кардиф (University of Wales Institute, Cardiff) и Университета на Портсмут (University of Portsmouth).

 

Първите у нас британски магистърски програми по туризъм, съвместно с Университета в Бирмингам – University College Birmingham стартират също през тази академична година във центъра на ВУМК във Варна. Редом с тях също във Варна започват и магистрите в МВА (Мaster of Business Administration), програмата на Университета на Уелс, Институт, Кардиф.

 

От ВУМК споделят, че отново тази година итнересът към англоезичните специалности, в които студентите завършват с българска и британска диплома се е увеличил и броят на студентите в тях бележи ръст.
Десетки студенти идват на обмен също в Добрич, те са от партньорски университети на ВУМК в Испания, Португалия, Естония, Литва и др. Те ще се обучават у нас един или два семстъра по европейската програма за обмен на академичен състав и студенти – Еразъм.