Изстрадана, но заслужена, победа постигнаха волейболистите в Дупница

„Добруджа 07“ продължава без загуба през 2020 г. в Суперлигата при мъжете

Изстрадана, но заслужена, победа постигнаха волейболистите в Дупница

Волейболният тим на „Добруджа 07“ продължи безпогрешния си ход в първенството в Суперлигата на страната при мъжете през 2020 г. В мач от XV кръг добричлии постигнаха драматична, но заслужена, победа с 3:2 гейма при гостуването в Дупница на „Марек Юнион – Ивкони“. В отделните части водения от Петър Шопов отбор надделя с 25:19, 25:22, 30:32, 21:25 и 15:10 точки. Двубят в Югозападна България започна по възможно най-добрия начин за гостите, затворили първите два гейма на 19 и 22 точки в своя полза. Интригата се завърна на игралното поле в третата част, която започна колебливо за гостите. При началните разигравания добричките състезатели допуснаха серия елементарни грешки при изпълнението на сервис, позволило на волейболистите на „Марек“ да поддържат преднина от 3-4 точки.


При 17:20 в полза на съперника, треньорският щаб на добруджанци направи необходимите смени, за да се стигне до 20:20. Последва битка точка за точка и игра на нерви от двете страни на мрежата. Съперниците последователно достигаха до геймбол, който така и не успяваха да оползотворят. Все пак при 31:30 в полза на дупничани, те наложиха волята си и се добраха до 32:30, а с това се върнаха в мача. Това развитие даде криле на домакините, който взеха инициативата в четвъртата част и поддържаха аванс до 10:8. Добруджанци направиха 10:10, но последва нов срив в играта им и марекчани дръпнаха с 18:14. Гостите не се предадоха и смълчаха трибуните след 18:18, но силите им за обрат се оказаха недостатъчни, а „Марек“ се докопа до тайбрек след 25:21 в своя полза.

Добричките волейболисти все пак запазиха присъствие на духа в този решителен гейм, минимизираха грешките, което им позволи да поддържат комфортна преднина и в крайна сметка спечелиха с 15:10, а с това и срещата с 3:2. Благодарение на успеха „зелените“ се изкачиха до третата позиция в елита с 33 точки /11 победи и 4 загуби/. В XVI кръг, на 15 февруари, в зала „Добротица“ гостува „Левски“ /София/. За „Добруджа 07“ играха: Ив. Станев, Ж. Георгиев, Ал. Кордев, Пл. Шекерджиев, Д. Маринков, Ф. Джагета, Н. Тодоров – либеро /Св. Арнаудов, Ив. Петров, Ив. Крачев, Й. Пеев/.