Задържаха мъж, обявен за общодържавно издирване, по време на спецакция на полицията в Добрич

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич вчера в града беше проведена специализирана полицейска акция във връзка с битовата престъпност и безопасността на движението по пътищата.

Задържаха мъж, обявен за общодържавно издирване, по време на спецакция на полицията в Добрич

Операцията е обхванала три добрички квартала – „Балик”, „Иглика” и „Изгрев”. Това съобщи пред журналисти днес Златко Тодоров - и.ф.окръжен прокурор.



В рамките на спецакцията, по отношение на битовата престъпност са били проверени общо 387 души, 9 обекта, 53 лица от криминалния континент, както  и 17 граждани, срещу които има две или повече неприключили досъдебни производства. Целта на проверката е била дали те спазват поставените им мерки за неотклонение. Не са били констатирани  нарушения.

По време на акцията е бил задържан мъж, обявен за общодържавно издирване. Той е бил търсен в качеството си на обвиняем за извършена домова кражба. Предаден е на разследващия орган. Заловен е и мъж в момент кражба на вещи и пари от лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на Районната прокуратура. 

Започнали са 4 бързи производства, две от тях са за притежаване на високорискови наркотични вещества. Другите две са за установяване на водачи, шофирали под въздействие на наркотици. 

286 автомобила са били проверени по отношение на безопасността на движение, като са били извършени проверки на 287 лица – водачи и пътници.  В хода им са били издадени 22 акта за установяване на административни нарушения. Повечето от тях са за управление на автомобил без колан и с нередовни документи. Съставени са и 58 глоби по фиш за по-леки нарушения по Закона за движение по пътищата. 

Временно изпълняващия длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров заяви, че проактивните действия от страна на Прокуратурата и полицията ще продължат и за напред.