Протестиращи в Добрич утре ще изразят недоволство срещу ратификацията на СЕТА

Протест против ратификацията на СЕТА от българския парламент ще се проведе утре в Добрич.

Протестиращи в Добрич утре ще изразят недоволство срещу ратификацията на СЕТА

На първо четене парламентът прие законопроекта за ратифициране на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз (СЕТА). Тази седмица се очаква той да ратифицира окончателно търговската спогодба. 



Протест против ратификацията на СЕТА организират в Добрич

Споразумението предвижда премахване на митата върху повечето стоки между Канада и Европейския съюз. Според Синтия Недялкова от Гражданската инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване всеобхватното търговско-икономическо споразумение засяга много области на живота, открива се възможност за внос на ГМО храни,  добив на газ чрез фракинг или въглищна газификация. 

“Очакванията ми са да се събудят хората и да проумеят, че това е нещо страшно за бъдещето, обхваща всички области в живота на хората, на държавите от европейския съюз”, заяви Синтия Недялкова. 

Протестът в Добрич ще се състои на пети февруари от 12.30 часа пред църквата  „Свети Георги”. Основната цел е ратификацията на СЕТА да бъде отхвърлена на второ четене в парламента.