Поставиха дарителски кутии за закупуване на нова система в МБАЛ - Добрич

На седем места в Добрич са поставени дарителски кутии за благотворителната инициатива на Антоанета Малева, чрез която се събират недостигащите средства за закупуване на система за декомпресия.

Поставиха дарителски кутии за закупуване на нова система в МБАЛ - Добрич

Медицинският апарат SpineMED®/Канада/е световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове. Идеята е той да бъде закупен за Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.


Дарителски кутии са поставени в книжарница “Зона АртПринт” по ул. „Васил Левски” 7, в “Табако Шоп” и “Gsm сервиз” на Ропотамо, както и в “Gsm сервиз” срещу хотел “Добруджа”. Кутии могат да бъдат намерени още в търговския обект с надпис “Пуканки” на Стара къща, верига "Ер Ка" на ул. „Георги Кирков“ 13 г и магазин “Орхидея” - хотел “България”.

През следващата седмица ще бъде поставена и в аптека “Марешки” до МБАЛ - Добрич.

Припомняме, че по-голямата част от необходимата сума за закупуване на медицинската система е осигурена от събраните за лечението на Десислав Димов от Добрич средства, който почина на 38-годишна възраст. Той беше с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на тежки болки и парализа.

Семейство от Добрич ще закупи апаратура за болницата със събрани средства за лечение на сина им

През последните две години за него организираха кампании по набиране на средства за поредното му лечение.  По дарителската му сметка беше набрана част от необходимата сума.

Идеята за закупуване на медицинската система е на майка му Антоанета Малева, която решава средствата да бъдат предназначени за закупуване на апарата, който ще бъде от полза за не само за жителите на Добрич, но и от цялата страна.

Около благотворителната инициатива се обединяват и хора, които превеждат средства чрез разкрита банкова сметка. На последното редовно заседание на местната власт председателят на оБс - Добрич Мая Димитрова запозна общинските съветници с кампанията. Тя призова всеки, който има желание, да помогне. 

Разкритата дарителска сметка е:

УниКредит Булбанк - клон Добрич

BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

BIC код: UNCRBGSF

на името на Антоанета Малева