Таланти от Добрич с концерт в родния град в подкрепа на Криси

Таланти от Добрич ще пеят в родния град в подкрепа на 20-годишната Кристина Петрова, която страда от рядко генетично заболяване.

Таланти от Добрич с концерт в родния град в подкрепа на Криси

В концерта участие ще вземат поп звездите от Добрич - Миро, Дамян Попов, Пламен и Иво. Благотворителното събитие ще бъде уважено от Дивна и Виктория Георгиева, както и от Deep Zone Project, чиито вокалист е по-голямата сестра на Кристина - Ева-Мария Петрова. 



Поканите за концерта ще струват десет лева, а събраните средства ще бъдат предназначени за набавяне на специализирана храна, в която белтъкът е разграден. Концертът ще се състои на 20 февруари, под патронажа на кмета на община Добрич Йордан Йорданов, от 18 часа в Концертната зала “Добрич”. Покани ще се продават от следващата седмица във веригата магазини “АВС” и “Зона АртПринт”. 

С благотворителен базар събират средства за момиче от Добрич с рядко генетично заболяване

Припомняме, че  20-годишната Кристина страда от рядко генетично заболяване пропионова ацидурия, заради което не може да приема храни с белтък. Тя е била първото дете в България с подобен здравословен проблем.

По закон специализираната храна се осигурява само на непълнолетни. Семейството трябва да отделя над 1 000 лева месечно за нея. 

На 20 януари от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса съобщиха, че Надзорният съвет на НЗОК е взел решение за обновяване на списъка с диетични храни. Въпреки това битката на Ани Петрова, майка на Криси, не е приключила.