Ремонтират пътя от кръговото на кв. „Рилци“ в посока Генерал Тошево

По настояване на депутатите от ГЕРБ два проблемни пътни участъци в област Добрич ще бъдат ремонтирани

Ремонтират пътя от кръговото на кв. „Рилци“ в посока Генерал Тошево

Ремонтът на два проблемни пътни участъци на територията на област Добрич ще стартира до месеци по настояване на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова.



Те проведоха работна среща с председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. Той увери, че работата по двата участъка от републиканската пътна мрежа, за рехабилитацията на които депутатите от ГЕРБ настояват, ще започне до месеци.

Единият е от път III-901 /Шабла-Българево-Каварна/, като проблемният участък е от с. Българево до Каварна. Той е с пропадания и на вълни. През последните две години вицеадмирал Пламен Манушев проведе поредица от срещи, както с жителите на с. Българево, така и с Агенция „Пътна инфраструктура“. Резултатът е положителен и може веднага да бъде възложено проектиране, тъй като са направени проучвания и изследвания. Очаква се най-късно през май  да започне реконструкцията и рехабилитацията по този пътен участък. Той е важен и за трафика към важни обекти в региона като нос Калиакра, местността Дълбока и др..

Другият въпрос, обсъден на срещата, е ремонтът на околовръстния път Добрич II-97. Северната дъга е с дължина около 7 километра и се простира от кръговото кръстовище на квартал „Рилци“ до кръговото за Генерал Тошево. Уверенията от АПИ са, че края на април – началото на май ще започне ремонтът му.

По настояване на вицеадмирал Пламен Манушев по пътя Добрич-Варна са монтирани около 600 направляващи стълбчета. Предстои такива да бъдат поставени  и в частта от пътя, която е на територията на област Варна.