„Добруджа 07“ открива сезона у дома срещу „Пирин“ /Р/

Добричлии ще се справят през пролетта без помощта на Красимир Гайдарски

„Добруджа 07“ открива сезона у дома срещу „Пирин“ /Р/

Вторият дял от първенството в Суперлигата на България по волейбол при мъжете се открива на 24 януари /петък/. Първи съперник за годината на отбора на „Добруджа 07“ е състава на „Пирин“ /Разлог/. Срещата в зала „Добротица“ е с начало 18,30 часа и е предвидена за директно телевизионно излъчване в програмата на „Диема Спорт 2“. Във временното класиране добруджанци заемат пета позиция с актив от 22 точки, а съперникът от югозападната част на страната е седми с 14 пункта. Старши треньорът на домакините Петър Шопов ще разчита на всички налични състезатели, взели участие във финалната фаза в турнира за купа „България“, с изключение на един – Красимир Гайдарски. Макар, че опитният централен блокировач пътува за Бургас и наблюдава от трибуните мачовете от надпреварата и този на доскорошните си съотборници, той отпада от тима за пролетните битки в елита. 204-сантиметровият волейболист е решил да преустанови изявите си със зелената фланелка, защото се е почувствал недооценен, както не приема ролята на резерва и периферен играч.


Независимо от всичко, в лагера на „Добруджа 07“ са амбицирани да започнат с висок старт годината, както да преследват по-предно класиране през редовния сезон и участие в плейофната фаза от шампионата. Както винаги, за постигане на набелязаните цели, добричлии се надяват отново да получат подкрепа от страна на верните си привърженици, които не пропускат да заемат места по трибуните както при двубоите в зала „Добротица“, така и далеч от дома. През пролетта на 2020 г. феновете ще бъдат улеснени в известна степен в това отношение, защото по програма битките в Добрич са общо шест, а тези при гостуванията - с една по-малко. 
Програма за срещите от XII кръг в Суперлигата при мъжете – 24.01 /петък/, 18,00 ч.: Арда /Кж/ - Дунав /Рс/, Монтана – Славия /Сф/; 18,30 ч. – Добруджа 07 /Дч/ -  Пирин /Р/, ЦСКА /Сф/ - Нефтохимик /Бс/; 25.01 /събота/, 18,30 ч. – Хебър /Пз/ - Черно море /Вн/; 27.01 /понеделник/, 18,00 ч. – Левски /Сф/ - Марек /Д/.