Намаляват превозвачите, желаещи да изпълняват линии до малки населени места в област Добрич

Общини, представители на институции и транспортни фирми започват работа по актуализация на областната транспортна схема, съобщават от пресцентъра на Областната администрация в Добрич по повод проведено заседание на Областната комисия по транспорт.

Намаляват превозвачите, желаещи да изпълняват линии до малки населени места в област Добрич

Транспортните фирми са готови да проведат разговори за актуализация на съществуващата схема. Причината е, че все по-малко превозвачи желаят да изпълняват линии до малки населени места. Това е споделил днес от името на транспортния бранш инж. Валентин Василев, член на Управителния съвет на Корпорацията на автомобилните превозвачи в България и изпълнителен директор на „Пътнически превози“ ЕООД.



Инж. Василев е изразил увереност, че съвместно представители на местната власт и бизнеса ще намерят решения и ще предложат работещи линии, които да обслужват населението на област Добрич.

Секретарят на Областната комисия по транспорт гл. експерт инж. Веселин Димитров е коментирал необходимостта от актуализация на действащата от 1999 г. областна транспортна схема. За по-конструктивен диалог Димитров е предложил от срещите между превозвачи и общини да се внасят пред Областната комисия по транспорт по три предложения – линии, които да не бъдат променяни; линии, които съществуват в сега действащата транспортна схема с предложения за промени и като трето предложение – да се представя списък на линии, които да отпаднат или създаване на чисто нови линии за изпълнение.

„Един диалог между общини и превозвачи и внесени така предложения, считам, че ще ни дадат възможност да обсъдим и изберем най-реално изпълнимото и това, което ще е действащо и в полза на хората“, казал е още той.

В срещата са участвали още представители на общините в област Добрич, представители на Областното пътно управление, ЖП район, на транспортния бранш, както и на областния отдел „Автомобилна администрация“.