Изложба "Освобождението на Хаджиоглу Пазарджик от турско робство" представя НЧ „Йордан Йовков – 1870 година"

Изложба "Освобождението на Хаджиоглу Пазарджик от турско робство" представя НЧ „Йордан Йовков – 1870 година"

До края на месец февруари във фоайето на Народното читалище  „Йордан Йовков – 1870 година" и сектор „Заемане за дома" на Библиотеката е подредена изложба "Освобождението на Хаджиоглу Пазарджик от турско робство", съобщават от културната институция. 


Тя е посветена на 142 години от Освобождението на града. Върху 15 табла са поместени текстове, фотографии и карти, които представят възникване на Хаджиоглу Пазарджик, мястото на града в отбранителната военно-укрепителна система, карта на бойния път на руските освободителни войски в Добруджа, добруджанци-опълченци, участвали в Руско-турската война, добруджанци-доброволци, паметници – израз на признателност.

Във витрини са подредени книги и статии, свързани с освобождението на града от турско робство.

На 22 януари библиотеката към читалището е отличила и Читателите на 2019 година в секторите „Обслужване на деца до 14 години" и „Заемане за дома". Грамота, книги и безплатен читателски абонамент за следващата година са получили Елизабет Галинова Георгиева и Йорданка Славчева Тодорова, които са били най-редовни читатели през изминалите 12 месеца.