22-ма футболисти започнаха подготовка с „Добруджа“

Президентът на клуба Валентин Василев очаква по-сериозна подкрепа от феновете

22-ма футболисти започнаха подготовка с „Добруджа“

Футболистите на „Добруджа“ се събраха за първа тренировка за новата 2020 година, с която бе сложено началото на зимната подготовка на отбора за пролетния дял на първенството в Североизточна трета лига. На заниманието на стадион „Дружба“ излязоха 22-ма състезатели, водени от главният мениджър Светослав Петров. Сред тях има две нови попълнения, както и двама напуснали играчи. Жълто-зелената фланелка през пролетта ще облекат Дейвид Филипов и Радослав Михалков. Младите футболисти оперират основно в атака, а през есента бяха картотекирани в редиците съответно на „Септември“ /Тервел/ и „Рилски спортист“ /Самоков/. Те заемат местата на разделилите се с добричкият тим – Александър Георгиев и Галин Стоянов. В строя след лечение на травма, претърпяна в средата на есенния дял на първенството, се завърна полузащитникът Антоан Вълчев. Подготовката на убедителният лидер в Трета лига ще премине основно в Добрич.



На местна почва ще се състоят и голяма част от контролните срещи, които са общо пет, като те ще бъдат съобразени с метеорологичните условия. Първата от тях е на 25 януари срещу лидера в Югоизточна трета лига – „Созопол“. На 1 февруари следва двубой с участника във второто ниво на футбола у нас – „Нефтохимик“ /Бургас/, а на 5-ти с румънският третодивизионен „Посейдон“. На 8 февруари предстои приятелски мач с „Черноморец“ /Балчик/, а заключителната проверка е на 15 февруари с юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/. Спарингът с младите „моряци“ е седмица преди подновяването на шампионатните битки на североизток. Известно стана още, че Венцислав Желев ще замени Павлин Тодоров като треньор на юношите до 15 години. Както е известно, тази формация се състезава в Елитната група на страната във възрастта, а корекцията е продиктувана от факта, че П. Тодоров премина на работа в ДЮШ на „Пирин“ /Благоевград/.

На дебютното занимание на тима за годината присъства и президентът на клуба Валентин Василев. Той препотвърди, че целта пред „Добруджа“ е да запази първото място и от лятото да се състезава в „Б“ група. Съставът, селектиран от Светослав Петров, е млад и перспективен, като най-обнадеждаващото е, че в него се интегрират момчета от школата. Ние като УС направихме необходимото да излезем от тежката ситуация, заварена през лятото на 2019 г. Коригирахме доста от нещата и осигурихме съответните средства, а в потвърждение няма закъснение на премии и заплати. Надяваме се на подкрепа и от Общината, защото през годините сме били подвеждани неведнъж по отношение на сумите, за които предварително е говорено. Благодарим на феновете за подкрепата, както у дома така и на чужд терен. Пожелавам на момчетата от агитката да са още по-сърцати в ролята на 12-ти играч на „Добруджа“, сподели клубният шеф.