Доброволци от Добрич изработиха къщички за бездомни котки и кучета (+СНИМКИ)

35 доброволци от Добрич обединиха усилията си, за да защитят бездомните животни в студените зимни дни.

Доброволци от Добрич изработиха къщички за бездомни котки и кучета (+СНИМКИ)


Организирани в социалните мрежи, към инициативата се присъединиха цели семейства, заедно с децата си. Сърцатите хора посветиха неделния си следобед на създаването на десетки къщички за уличните котки и кучета от подръчни и отпадъчни материали, като стари автомобилни гуми, плоскости и други. 


 „Решихме да направим инициатива, в която да сътворим къщички, в които животните на Добрич да не студуват през зимата. За щастие, за сега времето е меко, надяваме се да се задържи така, но в Добрич става до -20 градуса и много от котките буквално умират от студ”, заяви Йоанна Дукова, която е един от организаторите на днешното благородно събитие.  „Изненадана съм, че толкова много хора дойдоха, изключително съм щастлива, че толкова много хора в Добрич обичат животни и то безстопанствени и са готови безкористно да помогнат в създаването на по-добри условия за тях”, допълни тя.


Сред доброволците беше Камен Киров. Той сподели, че се е включил в инициативата, защото има много котки и кучета, които нямат къде да живеят и студуват през зимата. „Не е лошо да помогнем и да направим града малко по-приветлив и гражданите малко по-добронамерени към нещата около тях.  Тук виждам хора, които са отзивчиви и искат да направят нещо добро, което значи, че няма да касае само животните, ами може да касае и други неща, които се случват в града”, каза той. 


 „Смятам, че всеки един от нас може да бъде човек и да допринесе за това бездомните животни да се чувстват по-добре.  Ако не може да осинови някое от тях, както направих аз, може поне да отдели малко от времето си, както в случая тази чудесна инициатива да се направят домове, малки къщички, за да могат животните да прекарат една по-спокойна и  топла зима и да се чувстват по-добре.  Съответно хората се чувстват по-добре когато дават без да очакват в замяна нещо друго, освен една благодарност и любов от животните, която не може да опише по друг начин”, сподели Илияна Кръстева. 


Атанас Атанасов беше довел своята малка дъщеричка  Жустина.  „Не ни отне много време да решим дали да дойдем и ето, че сме тук.  Винаги гледаме да помагаме на бездомните животни с каквото можем”, сподели той. 


Новите жилища за безстопанствените котки и кучета ще бъдат поставени на различни места в града.