Добруджанци приключиха със селекцията, уточниха и контролите

Определят нов треньор на юношите до 15 години след напускането на Павлин Тодоров

Добруджанци приключиха със селекцията, уточниха и контролите

С двама нови и един напуснал състезател ще започне зимна подготовка футболният отбор на „Добруджа“. Подкрепленията са с атакуващи функции, като това са Радослав Михалков и Дейвид Филипов. Първият е типично крило и е на 19 години. Той е преминал през школите на столичните „Левски“ и „Септември“, а през есента на миналата година е защитавал екипа на „Рилски спортист“ /Самоков/. Той ще замени в състава на „жълто-зелените“ Александър Георгиев, който не успя да се наложи в тима на лидера в Североизточна трета лига и е свободен да продължи кариерата си на място, където ще може да играе по-често. Другото ново попълнение е юношата на добричкия клуб Дейвид Филипов. Роденият през 1999 г. офанзивен състезател, който има мачове и с първия отбор на „Добруджа“, през последните сезони трупа опит в Трета лига в единайсеторките на „Калиакра“ /Каварна/ и „Септември“ /Тервел/. Главният мениджър на „Добруджа“ Светослав Петров заяви, че познава качествата на двамата перспективни състезатели, които се вземат с идеята да спомогнат за доизграждането на състава и са инвестиция в бъдещото. Не смятаме да ангажираме нови футболисти с два основни аргумента – с цел икономии на средства и предвид цялостната конкуренция в Североизточна трета лига. Вярвам, че с наличните играчи ще успеем да изпълним целта си и от следващия сезон да намерим място във Втора лига, изрази увереност клубният ръководител.



На дебютната тренировка за годината, насрочена за 13 януари от 15,00 ч., се очаква да присъстват лекувалите контузии Антоан Вълчев и Галин Стоянов. Зимната подготовка на отбора ще премине основно в Добрич, а до старта на пролетния дял на първенството е предвидено да се изиграят пет контролни срещи. Първият спаринг е на 25 януари срещу лидера в Югоизточна трета лига – „Созопол“. На 1 февруари следва двубой с участника във второто ниво на футбола у нас – „Нефтохимик“ /Бургас/, а на 5-ти с румънският третодивизионен „Посейдон“. На 8 февруари следва приятелски мач с „Черноморец“ /Балчик/, а заключителната проверка ще се състои на 15 февруари с юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/. При благоприятни метеорологични условия по-голямата част от контролите ще се проведат в Добрич.
Известно стана още, че ще настъпи лека реорганизация в ДЮШ на ФК „Добруджа“, свързана с напускането на Павлин Тодоров. Младият наставник, който през последните месеци бе начело на отбора до 15 години в клуба – участник в Елитната група на страната, е приел поканата на „Пирин“ /Благоевград/. При „орлетата“ той ще отговаря за подготовката на младежите до 19 години. Имаме варианти кой да замести П. Тодоров, като решението ще бъде взето в близките дни и ще бъде оповестено пред медиите, каза в заключение Светослав Петров.