Зов за помощ: Събират средства за осемгодишно дете от Добрич с церебрална парализа

22 974 щатски долара е необходимата сума за лечение на Преслав от Добрич

Зов за помощ: Събират средства за осемгодишно дете от Добрич с церебрална парализа

8-годишният Преслав е роден с детска церебрална парализа. Родителите разбират за диагнозата му след преглед, когато е на година и два месеца. За да се подобри състоянието му, той се нуждае от трансплантация на стволови клетки в болница в Турция. Лечението струва 22 974 щатски долара, които се събират в платформата за дарения helpkarma.



“От раждането си до днес животът на Преси е ежедневна борба с тежката диагноза детска церебрална парализа. Откакто се роди до ден днешен, когато вече е на 8-годишна възраст, се борим с тази болест. Когато беше на годинка и два месеца, след преглед в клиниката на проф. Чавдаров – "Св. София" разбрахме, че Преслав е обречен за цял живот и че няма лечение за болестта.

Но ние не сме спрели да се надяваме и да се борим.

Следващите 7 години сме обиколили цяла България. Дори заминахме за Германия с надеждата да намерим лечение на заболяването му. Не постигнахме голям резултат на лечението там и затова се върнахме в България, за да потърсим друг, по-ефикасен начин за борба. Насочиха ни към професор Ердал Карагьоз, който дава големи шансове за подобрение на състоянието на Преслав в турската болница "Liv Hospital". За да има по-добър резултат, Преслав трябва да посети клиниката в продължение на два курса за трансплантация на стволови клетки.

Ние вярваме в добрината на хората и се надяваме на вашата подкрепа и помощ! Вярваме, че благодарение на вас един ден той ще бъде самостоятелен и ще направи своите първи крачки! Благодарим на всички, които ще ни подкрепят”, е написала майка му Валентина Йовева. 

Дарения за осемгодишния Преслав може да направите (ТУК).