Млади художници от Тервел с награди от национални и международни конкурси

Талантливи деца от Школата по изобразително и приложно изкуство към ЦПЛР „Малкият принц” в град Тервел получиха награди от Националния конкурс „Аз и детското полицейско управление” и в благотворителната кампания на ГД „ Национална полиция”- „Деца помагат на деца”.

Млади художници от Тервел с награди от национални и международни конкурси



В надпреварата се включиха 87 ученици от цялата страна. 13-те най-добри получиха своите награди на специална церемония в Националния дворец на децата, София, на 10 декември 2019г.


Рисунката на Дилек Юксел Ибрахимова й донесе трето място във втора категория на конкурса на ГД „Национална полиция” – „Деца помагат на деца”. Всички творби, които бяха изпратени на МВР бяха изложени и продадени на търг на годишната церемония „Полицай на годината”, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Още 4 творци от ШИПИ получиха поощрителни грамоти и подаръци за достойно представяне в конкурса. Това са Ерен Мегдат в Първа възрастова група и във Втора възрастова група - Габриела Илиянова, Дияна Пейчева и Дамла Вежди. 


Отличие от Международния конкурс „С очите си видях бедата” спечели рисунката на Елеонора Валентинова. Тя се класира на Второ място. От представените 460 рисунки до заключителния етап са класирани 30. Конкурсът е традиционна превантивна инициатива на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР и се осъществява в партньорство с МОН и НДД и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия /EUR- OPA/ към Съвета на Европа. 


На 13 декември в Националния дворец на децата в София се състоя церемония по награждаване на отличените участници в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден”, организиран от МОН и НДД. Сред наградените, в Раздел „Декоративни пана и тъкани”, с Трето място беше отличено паното на Таня Димитрова Петрова - 14г. Поощрителните награди получиха Дамла Вежди и Дилек Юксел.