120 социално слаби в Генерал Тошево ще получават топла храна по програма „Обществени трапезарии”

Община Генерал Тошево сключи договор с Фонд „Социална закрила” за реализиране на дейности по предоставяне на топла храна към Целева програма „Обществени трапезарии” за 120 бенефициенти на територията на общината, в рамките на 250 работни дни.

120 социално слаби в Генерал Тошево ще получават топла храна по програма „Обществени трапезарии”

Договорът влиза в сила от 2 януари 2020 г. до 31 декември 2020 г.



Фонд „Социална закрила” предоставя сумата от 87 000,00 лв., като средствата ще бъдат изразходени за приготвяне и доставяне на топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

За изпълнение на договорените отношения  в Домашен социален патронаж ще бъде назначен работник кухня, чиято работна заплата  и осигуровки са за сметка на общината. Ежедневно храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж, с 5 автомобила – специализиран транспорт.

Целеви групи на програмата са:

Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за  социално подпомагане;

Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;

Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност/;

Многодетни семейства;

Скитащи и бездомни деца и лица.

Община Генерал Тошево кани всички, попадащи в обхвата на целевите групи да подадат Заявление – Декларация по образец в Общинска администрация, стая 103 – отдел „Социални дейности и домашен социален патронаж“.

С помощта на Фонд „Социална закрила” община Генерал Тошево разрешава сериозен проблем – осигуряване на топла и разнообразна храна през годината на лица и семейства които не могат да си я осигурят сами.