България остана на крачка от медалите на европейското по плажен тенис в Албена

Двойка №1 на България при жените Лазарина Стефанова и Катина Симеонова остана на крачка от медалите на европейското първенство по плажен тенис в Албена.

България остана на крачка от медалите на европейското по плажен тенис в Албена

В среща от 1/8-финалите на шампионата родните ни „лъвици” постигнаха категорична победа с 6-1 6-1 над швейцарките Евелин Егер и Каталина Йоргер-Лийне, но в мач за класиране на полуфиналите отстъпиха след равностойна игра от шампионките на Франция и поставени под №3 в схемата Мари-Ев и Матилде Ору с 6-1 3-6 6-4.


 

Двойката ни при мъжете Росен Ненчев и Петър Кирилов отстъпи от световните шампиони от Италия Алесандро Калбучи и Лука Меликони с 3-6 2-6.

 

“Организацията на първенството е перфектна, игрищата са страхотни, а пясъкът на българското черноморие е перфектен за игра”, коментира днес Калбучи.

 

Най-добрата ни смесена двойка – Петър Кирилов и Катина Симеонова, продължава участието си в Европейското първенство в Албена. Българите се наложиха с категоричното 6-1 6-3 над кипърците Филип Алкивиадес и Галатя Касиноу. В следващия кръг Кирилов и Симеонова ще се изправят срещу испанците Антонио Рамос и Роса Ситха.